Mejlbyvej 4
8250 Egå Tlf. 89 12 42 62
E-post:
Mail til Egå Gymnasium

Studieretninger på Egå Gymnasium

 

Egå Gymnasium udbyder 13 studieretninger.
Hver studieretning omfatter 3-4 fag, studieretningsfagene, som angiver den hovedretning, man ønsker, studierne skal tage.

Studieretningerne inddeles i fire hoved-retninger:
Klik på overskrifterne for at læse mere om de enkelte studieretninger.
 

Klik her for at afprøve studieretningerne i vores studieretningsprogram


1. Naturvidenskabelige studieretninger
Ønsker du en naturvidenskabelig orienteret studieretning, skal du vælge en af de fire studieretninger, hvor du kan kombinere fysik, kemi, bioteknologi eller biologi med matematik som de centrale studieretningsfag.

2. Sproglige studieretninger
Er du mere til en sproglig orienteret studentereksamen, vælger du en af de tre studieretninger, hvor du kan kombinere tysk eller spansk med engelsk som de centrale studieretningsfag. 

3. Samfundsvidenskabelige studieretninger
Egå Gymnasium tilbyder tre forskellige studieretninger inden for det samfundsvidenskabelige område, hvor du kan kombinere samfundsfag med enten matematik eller engelsk som de centrale studieretningsfag.

4. Kunstneriske Studieretninger
Endelig tilbyder Egå gymnasium tre kunstneriske studieretninger. Der er to for dig, der er musikinteresseret, hvor du kan kombinere engelsk eller matematik med musik som de centrale studieretningsfag. Desuden tilbydes en kunstnerisk studieretning med mediefag (som handler om film) og engelsk som de centrale studieretningsfag.


Printervenlig oversigt over  skolens udbud af
studieretninger og valgfag for Egå Gymnasium i skoleåret 2009/10

 

Alle studieretninger indeholder 2 centrale studieretningsfag, som typisk vil blive på A-niveau. I alle studieretninger vil enten matematik eller engelsk kunne komme til at indgå på A-niveau. Det sikrer, at mange elever får disse helt centrale fag.

For 2 studieretninger (Mat A/Samf A og Mus A/Eng A) er det 3. studieretningsfag ikke fastlagt endeligt, men der er udover de 2 centrale studieretningsfag angivet hvilke fag, der kan komme på tale som 3. fag i studieretningen.
Skolen fastlægger i disse studieretninger først det 3. studieretningsfag i december i grundforløbet, når alle elever har afgivet deres ønsker om studieretninger, herunder ønsker til det 3. fag. Eftersom alle elever i en studieretning skal have det samme 3. studieretningsfag, kan ikke alle elevers ønsker imødekommes på dette punkt.
 

    Siden er sidst ændret d. 30-10-2008

Log ind | Lectio  | First Class |