Aktuelt

Korkoncert d. 27.11 kl. 20.00
Egå Gymnasiums Kor med gæster holder koncert torsdag d. 27.11 kl. 20.00 på Egå Gymnasium.
På programmet er Faurés Requiem for kor, solister og klaver, samt en afdeling med rytmisk musik.
Medvirkende: Egå Gymnasiums Kor, Egå Gymnasiums Ensemble, Egå Gymnasiums Korband, pianist Allan Dahl Hansen, baryton Morten Wang, samt andre sangeroverraskelser!
Gratis adgang for skolens elever og børn under 12.
Voksne: 30 kroner.
Der kan købes drikkevarer i pausen.

Kære 4.g'er og medlem af EGTE.
Husk, at du er inviteret til julefest i december måned. Hvis du gerne vil deltage i festen, skal du købe en billet på skolen på forhånd. Du må gerne købe til andre, men ALLE skal vise ID ved entre, samt stå på gæstelisten. Billetten skal være købt senest torsdag d. 4.12 kl. 12.00, og den koster Kr. 55,00. Vi ses!
 

Elections Café 2008: Obama vs McCain
Tirsdag d. 4/11 19.30-22.00.
Indbydelse
Pressemeddelelse

Og sådan stemte de besøgende, der valgte at
lægge en stemme i vores EXIT POLL:

Obama : 157 stemmer
McCain  :   22 stemmer

Fællestime: Det amerikanske valg
Fællestimen fredag d. 31 oktober får skolen besøg af USA-ekspert Niels Bjerre-Poulsen, der vil tale om det amerikanske valg. Niels Bjerre-Poulsen er lektor på Institut for Internationale Kultur- og Kommunikationsstudier på Copenhagen Business School. Hans primære forskningsområder er amerikansk kultur, identitet, historie og politik.Niels Bjerre-Poulsen er blandt andet forfatter til undervisningsbogen ”USA - historie og identitet”.
 

Huskunstner
I dagene onsdag d.22/10 –
fredag d.24/10 optræder performance-instuktøren Christine Fentz som huskunstner på Egå Gymnasium. Christine Fentz er kunstnerisk leder af ’Secret Hotel’ som skaber scenekunst der søger nye veje indenfor tværkunstnerisk, stedsspecifikt og interaktivt arbejde.Hun vil arbejde med de to 3g-dramahold.

Operation SYNG
I anledning af Sangens År blev der torsdag d. 9. oktober afholdt Operation SYNG, et landsdækkende arrangement, hvor 3500 gymnasieelever fra 42 gymnasier mødtes i samme tidsrum for at synge de samme sange ved en landsdækkende
 event. Under ledelse af dygtige korinstruktører blev der sunget sange fra SYNGs nye nodehæfte "Fascination - sange fra det nye årtusinde" på Århus Stats-gymnasium, som var vært ved det regionale stævne.
Arrangementet blev afsluttet med et brag af en koncert! Egå Gymnasiums Kor deltog med et stort kor på 50 sangere ved arrangementet og havde samtidig debut i de nye kor t-shirts. Klik på de enkelte thumbnails for at se dem i stor udgave.

Militær aktion i Nogumo?
Efter hårde forhandlinger i FNs sikkerhedsråd der var samlet på det amerikanske krigsskib Peacekeeper lykkedes det højst overraskende at nå frem til en militær intervention i det borgerkrigsramte afrikanske land Nogumo. Trods hård modstand fra Kina og Sagela l
ykkedes det at nå frem til enighed.

Det ovenstående er fra et rollespil om FNs rolle i det internationale samfund, som blev afholdt mandag d. 6. oktober i de to højniveauklasser 3s og 3u samf. Spillet varede en hel dag og eleverne var tildelt roller som forskellige lande. Derudover var en gruppe FN, hvis rolle var at finde et flertal i sikkerhedsrådet for en militær aktion. Derudover var CNN indbudt og forsøgte at afdække de forskellige aktørers interesser på pressemøder og i lobbyen mellem forhandlingerne.
Se flere billeder her

Innovativ Profildag på Egå Gymnasium
Torsdag d. 2. september sydede hele gymnasiet af energi, kreativitet og gode ideer, da alle elever, lærere og TAP-personale arbejdede på at forny Egå Gymnasiums profil og gøre en god skole endnu bedre.

Elevrådet var særligt uddannede i innovativ tankegang og stod for at guide eleverne gennem processen med at få nye ideer og gøre dem konkrete, alt sammen suppleret af Ice-breakers, hotdogs, præmier og godt humør.
Se fotos fra profildagen

Workshops auf deutsch
Tyskholdet 2gTy2 har undervist en 8. tyskklasse
fra Virupskolen i Hjortshøj. Egås tysk-elever havde inden besøget selv udtænkt pædagogiske ideer og fremstillet eget undervisningsmateriale til en undervisningslektion torsdag den 2/10. De underviste i små workshops, der omhandlede tyske forløb inden for geografi, sange, billeder og praktiske guide-øvelser. Iført Egås lyserøde trøjer gik eleverne ind i projektet med stort engagement og smil på læben, og det var dejligt at opleve en intens summen af tyske sætninger rundt om på gymnasiet.
Flere fotos her
 

 

Løbebiller og lobelie - biologiekskursion ”hinsidan”
Skolens BioA-3.g’ere var på
ekskursion til Sverige den 27. - 29. august for bl.a. at tage målinger i Älvasjön og undersøge populationen af svenske løbebiller. Älvasjön er en såkaldt lobeliesø, hvilket vil sige en næringsfattig sø, hvor forholdsvis sjældne plantearter som fx tvepibet lobelie og sortgrøn brasenføde trives.
Se de skønne billeder fra ekskursionen her.
 

Street Beat på Egå

D.17.9 var der street stemning på skolen da ”Street Beat” gav den gas på tønder og trommer i idrætshallen i en fællestime for hele skolen. Lyden var lækker og showet var godt.

Så var der introfest
d. 5.9 var der introfest for de

nye 1.g’ere og deres lærere. Aftenens program bød på græsk buffet, tutorunderholdning, skoleband, og DJ. Temaet for festen var klassebetegnelserne. Gik man i 1.z, kunne man fx klæde sig ud som zuluer, gik man i 1.b, kunne man klæde sig ud som bjørne  Se billederne her.

Egå elever formidler ”Natur i Teltet”

I forbindelse med Århus Festuge havde Egå Gymnasium sammen med Marselisborg og Risskov Gymnasium en stand i Natur i teltet på Rådhuspladsen. Kemi- og biologielever fra 2y, 2v og 2z bemandede standen i løbet af ugen og formidlede deres viden om naturvidenskab til gæsterne i teltet. Formiddagenes program var besøg af folkeskoleklasser fra 4. klasse til 8. klasse, som havde bestilt besøg for at se og lave små eksperimenter. Om eftermiddagen var der åbent hus, og her kunne alle komme forbi standen og lave små eksperimenter. Det var typisk forældre med børn, som kiggede forbi på disse tidspunkter. Egå Gymnasiums eksperimenter handlede om at lære om og bruge de forskellige sanser i eksperimenterne. Elever demonstrerede og vejledte i eksperimenter med rødkåls forskellige farver, "spejlbillede" dufte (gæt en duft), boblepulver og dissektion af griseøjne. Eleverne klarede opgaven superflot.
Se fotos fra seancen...
 

”Det grimme” i litteraturen
Mandag d. 8. september havde vi besøg af lektor på nordisk institut Per Stounbjerg til et foredrag om ”det grimme” i litteraturhistorien. 2v og 2z havde en spændende time i auditoriet.

Foredraget kom ind på alle mulige
noveller, digte og romaner, der beskæftigede sig med så spændende ting som spyt, blod, penis-kastration og grimme mennesker i Barokken. Foredraget spændte fra Romantikken over Det moderne gennembrud til 80´er lyrikken.
 

Forældremøde 1.g elever og forældre

Vi er nu kommet godt i gang med skoleåret og vil gerne vise jer skolen og fortælle jer om, hvad vi arbejder med. Det vil derfor glæde os at se jer til et forældremøde på skolen  Tirsdag d. 16. september kl. 19.30.  Læs hele invitationen her
 

Internationalt samarbejde om menneskerettigheder.
Egå gymnasium har ansøgt og modtaget økonomisk støtte til et 2-årigt skolepartnerskab fra Comenius - et EU-program omhandlende europæisk uddannelsessamarbejde    Læs mere

Velkomst med ”High Five”!

Onsdag d. 13.8 var første skoledag på Egå Gymnasium. De nye 1g’ere blev mødt med velkomst i forhallen og konfetti og balloner i kantinen, samt et rigtigt varmt velkommen fra de andre elever.
Som en lille variation over det allerede traditionelle håndtryk til alle nye elever, blev der i år givet ”high-five” i stedet for håndtryk. Udover mødet med lærerteamet og tutorerne bagefter, indeholdt den første dag orienteringsløb med tutorerne og fotografering,
hvorefter den blev afsluttet med afrikansk trommedans i idrætshallen…her fik vist alle lov til virkelig at røre sig. Velkommen på Egå!

Se billedserie

Dimission på Egå Gymnasium
Fredag d. 27. juni var røg de hvide huer i luften for første gang i Gymnasiets historie. Glæden boblede, blitzene blinkede og der var også de obligatoriske tårer i øjenkrogene her og der.

"Vi er så at sige vokset op i denne
samme andegård og har sammen kæmpet for at også Egå Gymnasium skulle udvikle sig fra en grim ælling til en flot, hvid svane. Og det er lige, hvad der er sket, ikke mindst fordi I har lagt så meget liv og engagement her på skolen i de sidste 3 år," sagde Rektor Eigil Dixen, der havde bygget sin tale til skolens første kuld studenter over H.C. Andersens "Den Grimme ælling".

Elevtalen blev holdt af Tone Lysholm Nielsen (3y), og Tone talte sig ind i alles hjerter i sine elegante refleksioner over de 3 hårde år på skolen, tvivlen, trætheden og triumferne.

Koret underholdt med vanlig professionalisme, og der var prisoverrækkelser i form af penge og boggaver til elever, der på forskellig vis har bidraget til skolekulturen. Egå Gymnasium ønsker vores første kuld studenter et stort tillykke. Hold da op hvor er vi stolte af jer!

> Billedgalleri fra dimissionen

> Rektors tale

> Elevtalen

Se endvidere Århus Stiftstidendes seneste artikler om 3x's vej til huerne:

> "Forsøgskaniner springer ud" (21/6 2008)

> "Der hvor huen trykker" (24/6 2008)

 

 

Egå Gymnasiums første student
Ida Mathilde Szatkowski blev 18. juni årets første student. Et stort og vigtigt skridt for Ida på vejen gennem livet - og for Egå Gymnasium en milepæl, den første student nogensinde. Rektor lykønskede, gav hende huen på og så gik flaget til tops.
Se billeder her

Eksamen er en leg:

3gIdræt-B spiller "so-i-hul" og overhøres i middelalderbøndernes kropskultur.

Se billeder fra eksaminationen


Idræt overalt!
Fredag, d. 25. april afholdtes den første idrætsdag i Egå Gymnasiums historie. Det blev en dag, hvor vi så en helt ny udnyttelse af Forum og en masse idrætsudøvende elever og lærere overalt på skolen. Der var alt fra ”Touch Rugby” over ”Capture The Flag” til ”GadeFest”…
Masser af teamspirit og stor sportslig iver sendte i sidste ende 2t og 2y ind på en delt 1. Plads, og gjorde dem dermed til de første vindere af ”Kassen” – Egå’s nye vandrepokal. Tak til alle for en fantastisk dag. Se billederne!

Forår for fuld udblæsning
Torsdag d. 17. april lukkede skolen op for d. 3. forårskoncert i skolens historie. Der var stort opbud af elever, forældre og søskende til arrangementet, og man kan vist roligt sige, at ingen gik skuffede derfra. En sand vifte af musisk talent og professionel sceneoptræden gjorde koncerten til en affære, som i underholdningsværdi ikke stod tilbage for meget. Alle musikholdene, musiklærerne, samt gæstelærer Vlad var på scenen, guidet kyndigt igennem af de to dygtige konferenciers.
Havde man ikke fået nok i den første, officielle del af koncerten, kunne man blive lidt og nyde en kavalkade af skolens egne bands, som optrådte for fri udblæsning bagefter….det gjorde de fleste!
Nyd de dejlige billeder her

Holocaust - Arlette Andersens foredrag  på EG

74851..74851.. Du er 74851. Du er et nummer, lever som et nummer og har samme rettigheder som et nummer. Ikke just et liv man drømmer om, men sådan var virkeligheden nu for den fransk fødte Arlette Andersen, som gav et rystende og tryllebindende foredrag for en fyldt sal af elever på Egå Gymnasium.

Læs elevreportager af foredraget:
Siri Belmann, 2.z
Anna Lynge Sørensen, 2.z
                      

EG-elever med naturvidenskabelig X-factor.

Eleverne i 2v og 2y har haft mulighed for at deltage i årets Science Cup Denmark som en alternativ Studieretningsopgave og torsdag den 10. april var de 5 deltagende grupper til deres regionalfinale. Og grupperne fra Egå klarede sig fantastisk godt. Vi fik megen ros for elevernes præsentationer samt vores måde at organisere det på.
Og ikke nok med det, en af grupperne fra Egå vandt regionalfinalen og har dermed kvalificeret sig til Danmarks-mesterskabet i Science Cup.

Læs mere her

Billeder fra arrangementet

Åges Teaterfestival
Hvornår? Den 11/4 -08 kl. 14-19
Hvor? Egå Gym.- kantinen
Hvorfor? Bedre end Roskilde!
For hvem? Elever,lærere, venner, familie og andre interesserede.
Klik på billedet for at læse mere
-og sæt kryds i kalenderen!


Robernes kavalkade på Egå
Fredag d. 28. marts løb så endelig den store skolefest af stabelen. Roberne var kørt i stilling, og frisørtiderne var udsolgt hele eftermiddagen. Festen var den første af sin slags på Egå, og der var udbredt nervøsitet – især omkring lancieren. Det skulle dog vise sig at være ubegrundet, da dansen blev udført med overraskende ynde. Aftenen forløb i fuld fart, og elever og forældre kunne zappe mellem jazzband, poporkester, fusionstrio eller bare diskotek.
Den brede vifte af fagbarer gav kunderne udfordring
– fx skulle man fremsige digte for
at få drikkevarer til fornuftige priser i ”Danskbaren”. ”Nat-vid-baren” holdt fanen højt med skeletter og drinks med røg i, og i spanskbaren kunne man nyde tapas. Alt i alt en fin debut og en god forsmag på store skolefester i mange år fremover.
Se de dejlige billeder her!


EG-CUP 2008
I februar afholdtes EG-Cup for første gang i historien. Efter to indledende spilledage kulminerede det hele i en festlig fredag eftermiddag med fredagscafe og en masse lækker fodbold i skolens hal. Der var stor opbakning og efter en masse spændende kampe vandt 2.v over lærerne i finalen. ØV/JUHUU.
Se billederne fra den muntre eftermiddag

Lærerstillinger ved Egå Gymnasium

Ved Egå Gymnasium opslås en række lærerstillinger til besættelse pr. 1. august 2008.
Ansøgningsfrist: torsdag den 27/3- 2008 kl. 12.00
Læs hele stillingsopslaget her

Stofmisbruger?
Fredag d. 26.2 havde skolen besøg af Christoffer Erichsen, som holdt foredrag om misbrug og rusmidler. Christoffer er selv tidligere misbruger, og han formåede at fange alles opmærksomhed ved at kombinere egne erfaringer med statistisk materiale. Stofmisbrugerens hverdag blev pludselig nærværende og farlig, men uden så meget brug af den mere almindelige løftede pegefinger. Foredraget gav god og relevant indsigt i, hvad man udsætter sig selv for som stofmisbruger, og hvilke mekanismer, der er afgørende for, om man bliver det.

 


 

Freakazoids, snepatruljer og MGP
Fredag d. 18. januar gik Egå Gymnasium ind i en ny epoke – vi afholdt vores første officielle udtagelses-MGP og sendte to bands videre til det intergymnasiale MGP på Risskov Gymnasium d. 2.2.
Alle fem bands
leverede en imponerende præstation, og der var spænding lige til de sidste. De to bands ” The Freakazoids” og ”Snepatruljen og Mona Modsat” blev stemt videre til Risskov.
Se Jens Viums billeder fra MGP her.

 

 

 

Orienteringsmøde for kommende elever
Egå Gymnasium inviterer kommende elever og deres forældre til orienteringsaften.
Torsdag d.7.feb. kl.19.30 er alle velkomne til at møde op på Egå Gymnasium og få et indblik i gymnasieuddannelsen, samt i skolens liv. Der introduceres generelt til uddannelsen, og der er efterfølgende mulighed for at snakke med faglærere, studievejledere, elever og skolens ledelse, samt at se skolens faciliteter.
Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte skolen på telefon 89 12 42 62
eller via e-mail:
Mail til Egå Gymnasium
På gensyn!

 

 

 

Julefest
D. 14.12 brillerede festudvalget med et brag af en skolefest, hvor der var både diskotek, live-band, juletræ og masser af nisser. Tak til arrangørerne og pedellerne for en god aften. Se ED svinge sig i dansen og alle de andre dejlige billeder her.

 


Skoleforestilling: Camping
Alle skolens elever, deres forældre og venner inviteres hermed til at se forestillingen.
Der ”camperes” den 28. 29. og 30. november kl. 19.30.  Billetter kan købes ved indgangen før forestillingen. 50 kr for voksne og 25 kr for børn og skolens elever.
Mere om forestillingen her
Læs Lokalavisens anmeldelse af "Camping"Shakespeare på 'Katten'
Mandag d. 19.11 var alle engelsk højniveau hold til Shakespeare-forestilling på Katedralskolen. Macbeth blev opført af ”The American Drama Group”, og det var en fornøjelse at få levendegjort de berømte skikkelser fra dramaet.

Fransk troubadour på Egå
Fredag d. 16/11 havde gymnasiet besøg af en ægte troubadour i form af den parisiske sanger Jean-Pierre Réginal. I 90 minutter sang 78 elever med fransk som fremmedsprog sig gennem en række perler fra den franske sangskat, bl.a. Champs-Elysées, Le déserteur og Le lion est mort ce soir. Formålet var at træne fransk udtale, intonation og rytme.

Forældrekonsultationer, 1.g
Mandag d. 26.11 og tirsdag d. 27.11 kl. 18-21 er der forældrekonsultationer for forældre og elever i 1g. Mandag for klasserne 1b, 1c, 1s, 1t og1y. Tirsdag for 1a, 1v, 1x og 1z. Tilmelding til konsultationerne foregår på Lectio. Eleverne har fået invitation med hjem til forældrene.

3g'ere på idrætshøjskole
3sx drog torsdag d. 15. november på en 3 dages idrætsekskursion til Sønderborg Idrætshøjskole (www.ihs.dk) , hvor der blev dystet og leget til vands og lands i blandt andet boldspil og teambuildingsøvelser. Turen indeholdt desuden morgenbadning i havet og løsning af ”IHS mysteriet”, ligesom der også blev klatret, danset og dyrket aerobic. Se billeder fra turen.

Hurra for miljøet
Det var dejligt at konstatere, at en fælles indsats for en bedre oprydning var en succes i denne periode, og der var da også stor jubel, da Eigil kunne overrække elevrådsformand Jeppe Groot 2.500 kr. til brug for elevrådet – det beløb, som er sparet på rengøring i perioden.
Tillykke – og held og lykke med næste periode!

 

Aktuel kunstudstilling: Josefine Klougart

Josefine Klougart udstiller malerier og grafiske arbejder på Egå Gymnasium frem til juleferien. Klougarts værker udfordrer med deres organiske linjer, varme farver og nytænkende materialevalg skolens stramme arkitektoniske rammer og er bestemt et besøg værd. Katalog over udstillede værker fås på skolen. Læs mere

Sinfonietta og ”Råbende Tinnitus” på Egå

Fredag d. 12.10 dannede Times Square ramme foren ganske særlig fællestime med Århus Sinfonietta og Råbekoret Tinnitus. Udover at være en koncert for skolens elever var fællestimen også kulminationen på et projekt, hvor medlemmer af
Århus Sinfonietta og Råbekoret Tinnitus
havde arbejdet sammen med elever
fra 2bMU og 3bMU om at komponere og kreere et værk med baggrund i citater fra Shakespeares "Romeo og Julie" for råbekor og slagtøj med udnyttelse af Forums mange spændende vinkler og placeringer.
Udover over elevernes værk fremførtes
Kasper Jarnums "Apres le troisieme
rêve" med kraftfulde råb fra Tinnitus og Luciano Berios "Folk Songs", smukt sunget af sopranen Helle Grarup. Med ørerne fulde af nye, vilde og smukke lyde kunne vi efter koncerten ønske hinanden god efterårsferie.
Se billeder fra arrangementet.

 

 

 

Introduktionsfest
Fredag d. 7.9 var der introduktionsfest for de nye 1.g’ere. Det var en herlig fest med god mad, underholdning og god stemning. Der var ingen grænser for fantasien, når det gjaldt udklædning. Tak til tutorer og festudvalg for et godt stykke arbejde – og tak til jer, der blev og ryddede op.
Se billederne fra festen her.

Introtur for 1.g klasser

I uge 35 var alle de nye 1.g’er på introtur til Forlev 3 klasser ad gangen. Turen bød på mange udfordringer som ”bjergbestigning”, kano(overlevelses)tur, forhindringsbane og camping under ekstreme forhold.

Programmet bød dog også på blødere aktiviteter som gourmétaften og gedigen lejrbålshygge.

Se billeder fra turen her

Introduktion 2007
Det nye skoleår startede traditionen tro med en varm velkomst til de nye 1.g’er. Der blev givet rigtig mange håndtryk (ingen kan helt regne ud, hvor mange), og der blev danset squaredance, spist flødeboller og dystet i den store ”Fagenes dyst”. Se nogle af de dejlige billeder her.

Forårskoncert på Egå Gymnasium

D. 25. maj var der forårskoncert på skolen. Programmet var et brag af underholdning, der varierede mellem musiske præstationer tilsat visuelle indslag som dans og projiceret elevkunst på storskærm.

Inden koncerten havde forældre og søskende mulighed for at gå rundt på skolen og se elevernes egne produktioner fra billedkunst, samt opleve live performance i skolens auditorium.

Efter koncerten fortsatte skolens elever i kantinen, hvor skolens egne bands leverede underholdningen resten af aftenen i flot stil.

Tak for en god aften

Se billeder fra koncerten her
Se Jens Viums billedgalleri her2.a på studietur i Litauen
uge 11 drog 2.a på studietur til Litauen. Da ingen på forhånd rigtig vidste, hvilken slags land Litauen var, og om der boede isbjørne, var forventningerne til rejsen meget spredte. Det viste sig dog, at de fleste skræmme-billeder blev manet i jorden, og der opstod undervejs en stor tilfredshed med destinationen. Om det skyldes det spændende program, som lærerne havde sat sammen eller det lave prisniveau, skal ingen kunne sige – i hvert fald var alle meget glade for turen.

Et af turens højdepunkter var besøget på en skole i Kaunas, som er Litauens næststørste by. Der blev vores egen privilegerede skoletilværelse sat i perspektiv.

Se billeder fra skolebesøget
Se flere fotos fra turen
Rejsebeskrivelse af Ciara Coogan,2.a (på engelsk)


 


Drama d. 2. maj.
Dramaholdet på Egå har de seneste uger arbejdet koncentreret og kreativt på deres forestillingsprojekter.
Onsdag d. 2. maj går det løs med teatercafé og forestillinger i dramalokalet. Vi byder på 6 forskellige forestillinger à 20-25 min. varighed. Alle er velkomne
Se plakaten.


 

 

2.g’er fra Egå på censureret udstilling
Lise Løvenhardt Olsen, 2.X var blandt de talentfulde unge kunstnerspirer, der slap gennem nåleøjet til den censurerede udstilling ”Vårsalong 2007”. Lise bidrog med en række stemningsfulde naturfotografier fra Århusbugten.

Læs mere og se fotografierne online

2.Y i Istanbul 2007

For første gang i Egå Gymnasiums historie var der nogle af eleverne
der skulle på studietur.
I 2.y skulle vi til Istanbul med henblik på et kulturmøde med en fremmed kultur og religion.
Vi skulle af sted i uge 11, hvor de andre 2.g’ere også skulle ud og opleve verden, som i det her tilfælde kan afgrænses til Europa og i vores tilfælde også Asien.......

>Læs rejsebeskrivelse af Søren Straagaard, 2.y
         
>Se billedgalleri online

 

 

 

Skolefest d. 23. marts
D. 23. marts var der stor skolefest på Egå. Festen startede i god stil med et glas og lidt snacks på Times Square til tonerne af forskellige musikalske indslag, og siden hen stod den på mexicansk buffet i kantineområdet.

Festudvalget havde arrangeret den allerede nu traditionelle uddeling af priser til elever, som har udmærket sig på den ene eller anden måde i løbet af året, og showet var stort set ikke til at skelne fra sin tvilling i L.A.
Efter Egåwards-uddelingen underholdt bandet Ekko i bedste stil resten af aftenen, og dansegulvet var propfyldt. Som en nyhed gjorde lærernes lounge-bar indtryk, og de behagelige omgivelser i glashuset, svævende over festområdet, indvarsler en ny epoke i lærernes festliv.
Tak til alle, der bidrog til det fortræffelige arrangement. Se billederne fra aftenen.

 MGP 2007
Fredag d. 2.2 barslede eleverne med vores første interne MGP, forløberen til vores deltagelse i det rigtige skole MGP. Vi fik et velarrangeret og underholdende musikalsk show og en rigtig god stemning. Tak til festudvalget for det flotte show, og tillykke til det vindende band.
Se Jens Vium Skaarup, 2.a' s fotoreportage


Orienteringsaften på Egå Gymnasium
Torsdag d. 8. februar holdt skolen orienteringsmøde for kommende
elever og deres forældre. De ca. 800 fremmødte fyldte godt op i idrætshallen og i de faglige boder Det var en rigtig dejlig aften med god stemning og god underholdning. Tak til de optrædende og til det personale som forsøgte at besvare de mange spørgsmåls gæsterne havde. Se billeder fra aftenen


Go' nat - Go' nat måne
Så du mon månen - smuk, rund, rød? Hvis ikke, kan du her se måneformørkelsen, som den tog sig  ud i Århus midtby kl. ca. kvart i et lørdag nat. Klik på billedet for stor udgave.Seks seje tøser fra Egå Gymnasium...

...vandt sølv til basketball-stævnet i Støvring torsdag den 8/2-07!!
Der var 5 deltagende pigehold (Viby, Langkær, Støvring, Frederikshavn og Egå) og alle spillede mod alle, dvs. 4 kampe, hvoraf Egå-tonse-tøserne vandt de 3 (med resultaterne 26-24, 28-4 og 20-14). De blev kun slået af Viby, som blev stævnets vinder på pige-siden.

 Pigerne blev behørigt hædret på fællessamlingen, og rektor overrakte hver af demen gul rose.
De seks seje tøser (se billederne) er:
(klik på billederne for store udgaver)
Kristina B.Roland Hansen, 1.y
Iben Emilie Lauritsen, 1.s
Cecilie Brøckner Siggaard, 2.x
Frederikke Kanstrup Lindgren, 1.v
Ida Christina Barner Madsen, 1.a
Pernille Maria Thye, 1.a
TILLYKKE!!


Krop og croquis
Billedkunst C har haft besøg af en model, som de modellerede i hvidler i forbindelse med et forløb om kroppen i skulpturen. Efter en stærkt koncentreret session foran modellen, var der ingen tvivl om at udbyttet var stort.
Se resultaterne her.

Orienteringsmøde for kommende elever...
Der bliver afholdt orienteringsmøde på Egå Gymnasiet
torsdag d. 8. februar 2007 kl. 19.30
Har du yderligere spørgsmål, er du velkomme til at kontakte skolen på telefon 89 12 42 62

eller via e-mail Mail til Egå Gymnasium

Rocking around the christmas tree...
Fredag d. 15. december var der julefest i Forum. Vise mænd, engle, nisser, juletræer og gaver festede og dansede. En julelimbo blev det såmænd også til.
Se billederne

Ny udsmykning af gymnasiet.

I forbindelse med gymnasiets officielle indvielse, var der reception på Malene Landgreens unikke glasudsmykninger til fællesarealet Forums 3 "huse", der rummer henholdsvist studiecenter, kemi-biologi forberedelseslokale samt fysik forberedelse.
Landgreens udsmykning består af en glasfrise til hver af de tre huse, og i et alsidigt formsprog tematiserer udsmykningerne lokalernes funktionelle anvendelse.

De tre glasudsmykninger tilfører byggeriet et farverigt og livfuldt element, og glaskunsten ændrer til stadighed karakter, afhængigt af hvor man befinder sig. Vi takker for de smukke glasfriser.
Se billeder af udsmykningen

Indvielse d. 8/11-2006


Onsdag d. 8. november fandt den officielle indvielse af Egå Gymnasium sted under stor festivitas. Det skortede hverken på taler, bl.a fra Amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen og Andreas Jensen, 2.S, eller  på musikalsk underholdning.

Indvielsen kulminerede  i en spektakulær elevperformance og afsløring af Malene Landgreens glasudsmykninger i skolens fællesareal Forum
Se fotoreportage

Forældrekonsultation, 1.g. klasser
Kære forældre til 1.g’ere på Egå Gymnasium. Vi vil gerne invitere jer til forældrekonsultation sammen med jeres datter eller søn tirsdag d. 28. november 2006 mellem kl. 17.00 og 22.00. Konsultationen finder sted i skolens idrætssal.

Tilmelding til konsultationen finder sted på tilmeldingsblanketten, som jeres søn eller datter har fået med hjem fra skole. Blanketten skal afleveres på skolen igen senest onsdag d. 15. november.

Med venlig hilsen Eigil Dixen, rektor

Studieretninger, årgang 2006
Studieretninger og valgfagsudbud for årgang 2006 er nu endeligt fastlagt. Læs mere


Elevfest
Fredag d. 6. oktober var der fest for alle skolens elever. Bandet ”Highschool Bangers” underholdt, og der var gang i den. Lærerbaren i studieområdet var særligt besøgt, da der var gjort ekstra meget ud af hyggen der. Nyd de dejlige billeder fra aftenen.

 


Champagne og Chokolade - Risskov på besøg

D. 29. oktober havde skolen besøg af lærere fra Risskov Gymnasium, som gerne ville se skolen – og selvfølgelig også møde kollegerne Det var en hyggelig eftermiddag, hvor gæsterne trakterede værterne med champagne og lækker chokolade. Vi siger tak for besøget.

Egå Gymnasium får Århus Kommunes Arkitekturpris.
Mandag d. 2/10 2006 fik arkitektfirmaet bag vores smukke gymnasium, Cubo Arkitekter A/S, overrakt 10.000 kr. for  ”godt og smukt nybyggeri”. Vi ønsker tillykke til arkitekterne bag vores prisbelønnede læringsrum.
Læs mere om prisen og arkitekturen.

 

 

1g ekskursion:
Orion Planetarium og Gram Lergrav

I uge 36 var alle 1g klasser på skift
en dag i Gram Lergrav samt på besøg hos Orion Planetarium i Jels. Ekskursionen var et led i NV-forløbet ”Liv i universet – viden om vand”, hvorunder eleverne bl.a. har arbejdet med jordens dannelse og livets opståen, vand i kroppen, vands kemiske egenskaber samt vandkredsløb og vandforbrug.
I lergraven blev der ivrigt gravet efter 8 millioner år gamle fossiler af snegle, muslinger, hajer og hvaler, og mange var heldige at finde fine eksempler.
Hos Orion Planetarium fik eleverne en forevisning om eftersøgning af planeter uden for vort solsystem, og de lavede en række opgaver i forbindelse med en udstillingen ”Viden om vand”. Desuden lavede eleverne øvelser med GPS og solspottere.
En særligt spændende oplevelse havde 1z og halvdelen af 1y på turen hjem, hvor den gamle bus gav op på motorvejen syd for Skanderborg. Vi måtte vente en time på en ny bus, og foretage en overførsel af elever mellem busserne under streng militærisk disciplin. Se billeder fra ekskursionen

1.g Introtur
Der var højt humør og hårdt arbejde på programmet da skolens 1.g'ere indtog Toggerbo med telte, madpakker, underholdning og hvad der til en telttur ellers hører.
Se billeder fra turen.

 

Store flyttedag

Torsdag d. 22. juni holdt elever og personale på Egå Gymnasium ”store flyttedag” fra pavillonerne ned i den nye bygning. Udover flytningen af skolens inventar blev også skolens gode ånd båret ned i den nye bygning.
Ånden var forinden af rektor blevet
indfanget i kantinen og puttet i en krukke, som blev puttet i en kuffert. Kufferten blev fragtet i en ”menneskelig kæde” fra hånd til hånd og siden hen blev ånden sluppet løs i auditoriet og har nu taget bolig i den nye bygning.

Det hårde arbejde blev belønnet med god underholdning, grillpølser samt kolde drikkevarer. Man kan sige, at Egås elever efter første år gik til sommerferie i den ”rette ånd”.

Tak for et fantastisk godt første år på Egå gymnasium!

Se flere billeder fra arrangementet

 

Grillfest
Fredag d. 19.5 afholdtes årets sidste elevfest, et grill party.
Vejrguderne var ikke med os, det væltede ned hele aftenen. Det hindrede dog ikke festudvalgets kække gutter i på fortrinlig og professionel vis at grille dejlig mad på en halv olietønde. Se billederne


Fællestime med De Koor
Tirsdag d. 9. maj havde skolen besøg af ”De Koor”, et hollandsk kor. Gæsterne sydfra underholdt med et bredt repertoire af klassisk og mere moderne kormusik, og vi fik en flot musikoplevelse med meget spændende koreografi.
Se billederne.

Storbyen
I uge 18 blev der arbejdet på tværs af fagene. AT-projektet "Storbyen som organisme" optog eleverne med selvstændigt projektarbejde i 4 dage. I de sidste timer før den endelige rapport skulle afleveres, arbejdedes der intenst.
Se billederne.


Forårskoncert
 
Torsdag d. 27/4 holdt vi forårskoncert. Da det var vores første af slagsen og foregik i den nye bygning, var det en vigtig begivenhed. Foruden musikunderholdning var der mulighed for at opleve en udstilling af elevernes billedkunst og film.
Læs mere og se billederne

 

Udsmykningsprojekter
Fredag d. 7. april afslørede de anerkendte kunstnere, Malene Landgreen og Anita Jørgensen deres forslag til storstilet udsmykning af gymnasiet. Se de smukke skitser

Fællestime: Portrættet
Onsdag d. 5. april fik skolen en indføring i en portrætmalers karriere 0g en praktisk demonstration af 'det første anslag'. Den anerkendte portrætmaler, Ulla Bille, "tegnede" og fortalte, og vi så måbende til, mens et portræt tog form....

Det nye gymnasium er snart klart.
Det går stærkt nu - og vi følger med udviklingen med kamera og store forventninger. Læs mere om arkitekturen og se de nye billeder fra Marts måned her

Skolefest
Fredag d. 24. marts var der skolefest. Festen var noget særligt, da det er den fest, som med tiden skal blive vores gallafest. Det kunne  mærkes – stemningen var i top og musikken perfekt. Se de dejlige billeder

Poetiske portrætter, lyriske landskaber og viltre valmuer:
Den efterspurgte danske portrætmaler Ulla Bille udstiller  på Egå Gymnasium. Læs om udstillingen

 

"Mexicana"
Fredag d. 3. marts var temaet for fredagscafeen ”Mexicana”. Der solgtes hotte specialiteter, og der var hø på gulvet. Se billederne fra den lystige eftermiddag her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen

Egå Gymnasium er en helt ny og moderne skole. Vi er netop i august 2006 flyttet ind i den nye bygning, som er designet, så den danner den bedst tænkelige ramme om gymnasieuddannelsen.

Rektor              
Eigil Dixen

Med udgangspunkt i den nye bygning og de nye undervisningsformer, som den giver mulighed for, vil vi skabe en levende og engagerende skole. Vi bygger på et solidt fagligt grundlag og udnytter optimalt samspillet mellem fagene for at give eleverne en helhedsopfattelse af verden.

Helt overordnet møder vi de unge, hvor de er, og giver dem mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse. Med klare krav støtter vi deres udvikling fra skoleelever til studerende. En væsentlig forudsætning for, at det lykkes, er et godt studiemiljø og arbejdsklima for både elever og ansatte.
Læs hele rektors velkomst...        

 


Skal du med bus til Egå Gymnasium?

Herunder finder du link til køreplaner for både regionalbusser og Århus Sporvejes busser.

Regionalbusser ad Grenåvej (Kræver Acrobat Reader, som kan hentes her)
Bus nr. 119, 120, 121, 122 og 123

Århus Sporvejes busser: (sommerkøreplan)
Bus nr. 58 kører ad Mejlbyvej og holder lige udenfor gymnasiet.

Bus nr. 56 kører ad Grenåvej.

Bus nr. 12 og nr. 16 har endestation på Brovej, tæt ved Grenåvej.